Het beschermd bereik van het onderdeel Mail Threat Protection instellen

Onder beschermd bereik verstaan we de objecten die door het onderdeel worden gescand wanneer het actief is. De beschermde bereiken van de verschillende onderdelen hebben verschillende eigenschappen. De eigenschappen van het beschermd bereik van het onderdeel Mail Threat Protection omvatten de instellingen voor de integratie van het onderdeel Mail Threat Protection in e-mailprogramma’s en het type e-mailberichten en het verkeer van de e-mailprotocollen die door het onderdeel Mail Threat Protection worden gescand. Standaard scant Kaspersky Endpoint Security zowel inkomende als uitgaande e-mailberichten en het verkeer van de protocollen POP3, SMTP, NNTP en IMAP. Het is ook geïntegreerd in het e-mailprogramma Microsoft Office Outlook.

Zo stelt u het beschermd bereik van het onderdeel Mail Threat Protection in:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Essential Threat ProtectionMail Threat Protection in het venster met de programma-instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen.
  4. Selecteer in het blok Beschermd bereik de berichten die u wilt scannen:
    • Inkomende en uitgaande berichten.
    • Alleen inkomende berichten.

Om uw computers te beschermen, hoeft u alleen inkomende berichten te scannen. U kunt het scannen op uitgaande berichten inschakelen om te voorkomen dat geïnfecteerde bestanden in archieven worden verzonden. U kunt ook het scannen van uitgaande berichten inschakelen als u wilt voorkomen dat bestandformaten worden verzonden, zoals audio- en videobestanden.

Als u ervoor kiest om alleen inkomende berichten te scannen, wordt u aanbevolen om een eenmalige scan van alle uitgaande berichten uit te voeren omdat de computer geïnfecteerd kan zijn met e-mailwormen die zich via e-mail verspreiden. Op deze manier vermijdt u problemen door een niet-gemonitorde, massale verzending van geïnfecteerde berichten vanaf de computer.

5. In het blok Connectiviteit doet u het volgende:
    • Schakel het selectievakje Scan POP3-, SMTP-, NNTP- en IMAP-verkeer in als u wilt dat Mail Threat Protection berichten scant die zijn verstuurd via de protocollen POP3, SMTP, NNTP en IMAP voordat ze op de computer vab de gebruiker terechtkomen.

Schakel het selectievakje Scan POP3-, SMTP-, NNTP- en IMAP-verkeer uit als u niet wilt dat Mail Threat Protection berichten scant die zijn verstuurd via de protocollen POP3, SMTP, NNTP en IMAP voordat ze op de computer van de gebruiker terechtkomen. In dit geval worden berichten gescand door de Mail Threat Protection-extensie die in het e-mailprogramma Microsoft Office Outlook is ingebed. Dit gebeurt nadat de berichten door de computer van de gebruiker zijn ontvangen en als het selectievakje Verbind Microsoft Outlook-extensie is ingeschakeld.

Als u een ander e-mailprogramma dan Microsoft Office Outlook gebruikt, scant Mail Threat Protection geen berichten die zijn verstuurd via de protocollen POP3, SMTP, NNTP en IMAP wanneer het selectievakje Scan POP3-, SMTP-, NNTP- en IMAP-verkeer is uitgeschakeld.

• Als u de instellingen van Mail Threat Protection vanuit Microsoft Office Outlook wilt openen en het scannen van berichten die zijn verstuurd via de protocollen POP3, SMTP, NNTP, IMAP en MAPI nadat ze zijn gedownload door de computer wilt inschakelen via de ingebedde extensie in Microsoft Office Outlook, schakelt u het selectievakje Verbind Microsoft Outlook-extensie in.

Als u de toegang tot de instellingen van Mail Threat Protection vanuit Microsoft Office Outlook wilt blokkeren en het scannen van berichten die zijn verstuurd via de protocollen POP3, SMTP, NNTP, IMAP en MAPI nadat ze zijn gedownload door de computer wilt uitschakelen via de ingebedde extensie in Microsoft Office Outlook, schakelt u het selectievakje Verbind Microsoft Outlook-extensie uit.

De extensie van Mail Threat Protection wordt tijdens de installatie van Kaspersky Endpoint Security ingesloten in Microsoft Office Outlook.

6. Sla uw wijzigingen op.